Ben jij op zoek naar een (technische) stage of een vacature afstudeerstage in de regio Overijssel maar weet je nog niet wat je precies wilt? Of kan je geen geschikte vacature vinden? WIMM helpt je graag!

WIMM zet zich in voor talentbehoud in de regio; wij geloven dat iedereen talent heeft en dit op de juiste plek tot bloei zal komen. Of je nog met je neus midden in de boeken zit of je al aan het oriënteren bent op de arbeidsmarkt.

Naast het helpen van studenten met uiteenlopende studierichtingen bij het vinden van een geschikte stage- of afstudeerplek bieden wij het oriëntatieprogramma. Dit programma kun je volgen tijdens je stageperiode waarmee je – door middel van verschillende, inspirerende activiteiten – netwerkmogelijkheden krijgt, (techniek) bedrijven in de regio leert kennen en erachter komt wat je leuk vindt.

Over het oriëntatieprogramma

WIMM organiseert, onder de noemer oriëntatieprogramma, verschillende activiteiten waardoor jij als student tijdens je stageperiode met het bedrijfsleven in contact komt. Tijdens deze periode leer je het mkb-bedrijfsleven kennen en krijg je de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Door het organiseren van verschillende activiteiten willen wij studenten en het mkb dichter bij elkaar brengen.

WIMM organiseert onder andere stagehubs waar jij samen met andere (technische) stagiaires en/of afstudeerders van verschillende MKB-bedrijven frequent samenkomt, zoals:

–     Intervisie

–     Bedrijfs-/en maatschappelijke cases

–     Trainingen en kennissessies

–     Bedrijvenbezoeken

–     Bedrijvendiners/borrels

Schrijf je direct in!

Netwerk opbouwen

Door deel te nemen aan bovenstaande activiteiten leer jij een breed scala aan (techniek) bedrijven hier in de regio kennen en wordt jouw zichtbaarheid bij de bedrijven vergroot. Daarnaast bouw je aan jouw netwerk. Wie weet zit jouw toekomstige werkgever er wel tussen! Ook leren de bedrijven jou en mede-stagiaires kennen. Voor beide partijen wordt de zichtbaarheid vergroot, waardoor we spreken van een win-win situatie.

Loopbaanloket

Wij hebben een samenwerkingsverband met verschillende mkb-bedrijven in de regio Overijssel. Wij helpen jou daarom graag bij het vinden van een toffe (technische) stage, afstudeerstage of traineeship. Tijdens een loopbaangesprek vragen we jou wat je wensen, dromen en ambities zijn. Op basis daarvan kijken wij in ons netwerk wat er mogelijk is.

Ben je geïnteresseerd in een loopbaangesprek? Meld je dan direct aan.

Schrijf je direct in voor het oriëntatieprogramma.